• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Moscon keert terug uit schorsing en wint meteen Coppa Agostoni

  Gianni Moscon heeft in de Coppa Agostoni geantwoord met de pedalen na zijn schorsing. De Italiaan was na 200 kilometer de beste in de Italiaanse eendagskoers. Op de erelijst volgt hij Michael Albasini op.

  Gianni Moscon had in de Tour de France een tik uitgedeeld aan de Fransman Gesbert en werd hiervoor door de UCI (en zijn ploeg Sky) een tijdje aan de kant gehouden. Hij stond dan ook geprikkeld aan de start van de Coppa Agostoni.

   

  De beslissing viel op 50 kilometer van het einde, toen Moscon en Caruso naar de laatste vluchter Madrazo reden. Enkel Taaramäe kon de kloof nog dichten. Moscon en Taaramaë gooiden hierna de twee anderen overboord. In de sprint was de Est geen partij voor Moscon.

  Uitslag Coppa Agostoni (1.1)

  1.  Gianni Moscon (Ita)
  2. Rein Taaramäe (Est)
  3. Enrico Gasparotto (Ita)
  4. Luca Wackermann (Ita)
  5. Pierpaolo Ficara (Ita)
  6. Davide Orrico (Ita)
  7. Anthony Delaplace (Fra)
  8. Marc Hirschi (Zwi)
  9. Ivan Rovni (Rus)
  10. Francesco Gavazzi (Ita)