• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukaku over (mogelijk) afscheid bij Duivels: "Veel dingen waar ik niet van heb genoten"

  Romelu Lukaku.

  Romelu Lukaku scoorde dinsdag twee keer tegen IJsland.

  "Ik denk dat ik na het EK van 2020 stop als Rode Duivel." Die uitspraak van Romelu Lukaku bij Business Insider half augustus zindert nog altijd na. Zijn ploegmaats lijken dan wel weinig belang te hechten aan de quote, de Belgische topschutter blijft zelf hinten op een snel afscheid. "Ik heb altijd gezegd: wanneer het gedaan is, zal ik wel zeggen waarom."

  "Nu wil ik gewoon genieten van de nationale ploeg"

  Moeten de Rode Duivels na Euro 2020 voort zonder Romelu Lukaku? In een interview met Play Sports liet de 25-jarige spits van Manchester United nog eens uitschijnen dat zijn eerdere uitspraak niet met een korreltje zout genomen moet worden.

   

  "Ik heb gezegd wat ik gezegd heb", vertelt Lukaku in het interview. "Ik denk niet dat te veel mensen daar een polemiek van moeten maken."

   

  "Ik heb altijd gezegd: wanneer het gedaan is, zal ik wel zeggen waarom het gedaan is. Nu wil ik gewoon genieten van de nationale ploeg."

   

  "Ik ben heel blij met wat daar gebeurt. We hebben zoveel vorderingen gemaakt de laatste jaren, dat ik er van kan genieten. Maar er zijn veel dingen waar ik niet van heb genoten. Wanneer het gedaan is, zal ik het wel zeggen."

  Wat zeiden Kompany en Vandenbempt eerder deze week?

  Na de interland tegen IJsland werd aan Vincent Kompany gevraagd hoe hij over de uitspraken van Romelu Lukaku dacht. "Voor mij was dat een grap, we hebben er allemaal eens goed mee gelachen", zei de verdediger van Manchester City dinsdagavond

   

  In zijn analyse uitte ook Peter Vandenbempt zijn twijfels. "Dat we na het EK in 2020 geen Lukaku meer bij de nationale ploeg zullen zien, daar zou ik niet te veel geloof aan hechten."