• home
 • video
 • pas verschenen

  Anton (35) houdt het na de Vuelta voor bekeken: "Het is mooi geweest"

  Igor Anton in actie tijdens de 19e rit van de Vuelta.

  De slotrit van de Ronde van Spanje wordt meteen ook de laatste wedstrijd voor Igor Anton. De 35-jarige Spanjaard stopt na de Vuelta met wielrennen. In een brief op Twitter geeft hij tekst en uitleg bij zijn beslissing: "Na 21 grote rondes is het mooi geweest."

  "Geweldige ervaring geweest"

  Anton werd in 2005 prof bij Euskaltel-Euskadi. In Baskische loondienst won hij onder meer vier ritten in de Ronde van Spanje (2006, 2x 2010 en 2011). In 2010 droeg Anton de rode leiderstrui toen hij ten val kwam en moest opgeven met een elleboogbreuk.

   

  Op Twitter kondigde Anton vandaag zijn afscheid van de wielersport aan. "De Vuelta is een goed podium om mijn carrière af te sluiten. Na 21 grote rondes vind ik het mooi geweest. Ik wil graag mijn teams bedanken voor de mooie herinneringen", schrijft hij.

   

  "Dit hoofdstuk van mijn leven is een geweldige ervaring geweest. Ik zou dan ook niets willen veranderen. Ik ben blij dat ik een kleine bijdrage heb kunnen leveren aan de prachtige wielergeschiedenis."

  Anton kondigde het nieuws aan op Twitter: