• home
 • video
 • pas verschenen

  Verstappen: "Vandoorne naar Toro Rosso? Dat zal niet gebeuren"

  " "

  Max Verstappen en Stoffel Vandoorne samen op de persmeeting voor de GP F1 in Spa.

  Stoffel Vandoorne, opzijgeschoven bij McLaren, ziet zelf nog maar weinig kansen op een zitje in de F1 volgend jaar. Toro Rosso zou eventueel nog kunnen, maar die hoop drukte Max Verstappen, aan de slag bij grote broer Red Bull, de kop in. "Ik weet wie er komt", vertelde de Nederlander aan een blogger van AD.

  Er is een heuse stoelendans aan de gang in de Formule 1, met Vandoorne mogelijk als een van de slachtoffers. Daags na de GP van Italië kreeg de 26-jarige Belg van McLaren te horen dat hij plaats moet ruimen voor de jonge Brit Lando Norris. 

   

  Toro Rosso schuift Pierre Gasly door naar Red Bull volgend seizoen, tweede rijder Brendon Hartley kon niet overtuigen. Wellicht maakt de Rus Daniil Kvijat zijn rentree, maar dan is er nog een zitje over. McLaren wil dat Toro Rosso dat zitje aan Vandoorne geeft. Die gaf toe dat hij met Toro Rosso gepraat heeft. maar hij lijkt er niet veel rekening mee te houden.

   

  Verstappen sloot gisteren op de persdag voor de GP van Singapore die deur: "Ik weet wie er komt, maar ik mag het niet zeggen", vertelde onze noorderbuur aan de blogger van de Nederlandse krant AD." Toen die Stoffel Vandoorne suggereerde, kwam snel: "Dat zal niet gebeuren."

  Vandoorne reed 2 jaar voor McLaren, maar kreeg er geen te beste auto.

  "Jammer om Stoffel weg te zien gaan: hij is superaardig en een heel goede coureur"

  Dat Vandoorne volgend seizoen nog in de F1 rijdt, wordt met de dag onwaarschijnlijker. Verstappen kijkt het met lede ogen aan en neemt het op voor Vandoorne: "Natuurlijk is het jammer om Stoffel weg te zien gaan. Want ik vind hem ten eerste gewoon superaardig. En ik denk ook dat hij een heel goede coureur is."

   

  Verstappen denkt het zijne over de problemen van Vandoorne de voorbije 2 jaar bij McLaren: "Ik denk dat hij nooit echt een heel goede kans heeft gekregen bij McLaren ten opzichte van Fernando Alonso. En daar wordt hij nu toch natuurlijk wel op afgerekend."