• home
 • video
 • pas verschenen

  "Naakte" Van der Poel: "Combinatie weg/veld/MTB houdt het spannend"

  Mathieu van der Poel.

  Mathieu van der Poel houdt zijn crossfiets nog even op zolder.

  Het wegseizoen is nog volop aan de gang, maar zondag rijden de veldrijders al hun eerste cross van het seizoen. Mathieu van der Poel (23) past voor de veldrit in Geraardsbergen. Begin oktober is hij wel op de afspraak in Meulebeke en Ronse.

  Mathieu van der Poel doet zondag niet mee in Geraardsbergen en schrapt ook de eerste Wereldbeker-manches in de VS. "Ik heb na een drukke zomer wat rust genomen", vertelde de Nederlander vanochtend bij MNM.

   

  "Door de combinatie van wegkoersen en MTB-wedstrijden ben ik veel onderweg geweest. Ik voel me nog wel goed genoeg om te beginnen aan het crossseizoen, maar ik heb met mijn ploeg beslist om even te rusten aangezien ik komend seizoen ook op de weg zal rijden."

   

  Van der Poel zal over 3 weken aan zijn seizoen beginnen in Meulebeke en Ronse. Zondag tipt hij - weinig verrassend - op Wout van Aert. "Als je vorig seizoen bekijkt, zou dat het geval moeten zijn. Maar zo'n eerste cross is altijd afwachten voor iedereen. Wat ik zondag zal doen? Ik zal misschien in Assen gaan supporteren voor motorcrosser Jeffrey Herlings." De Nederlander kan er wereldkampioen MXGP worden.

   

  Peter Van de Veire vroeg nog aan de Nederlandse alleskunner waarom hij niet volop voor de weg kiest. "Ik vind de afwisseling leuk. Het houdt het op de een of andere manier wel spannend", zei Van der Poel, die toegaf rond 8.30u nog in zijn bed te liggen. "Of ik kleren draag? Ik pas."