• home
 • video
 • pas verschenen

  Timmers gaat met snelste tijd naar finale 100m vrij op WB Doha

  " "

  Pieter Timmers won vorige week op de WB van Kazan brons op de 100m.

  Pieter Timmers heeft zich vanochtend overtuigend geplaatst voor de finale van de 100 meter vrije slag in de Wereldbekermanche in Doha. De vicekampioen van Rio zette met 49"30 de beste tijd neer van alle 39 deelnemers in de reeksen. 

  47"80 is het Belgische record van Timmers, die in de finale ook het gezelschap krijgt van Dries Vangoetsenhoven (4e in 50"72) en Lorenz Weiremans (7e in 51"20). Gisteren eindigde Timmers, die aan zijn weg terug timmert na een hersenvliesontsteking, 5e op de 50 meter.

   

  Kimberly Buys stootte door naar de finale van de 50 meter vlinderslag. Haar 26"52 in de reeksen was de vierde tijd. De avondsessie met de finales begint om 18u lokale tijd (17u Belgische tijd).