• home
 • video
 • pas verschenen

  Openhartige Lukaku: "Als mijn carrière voorbij is, wil ik geen spijt hebben"

  Romelu Lukaku.

  Romelu Lukaku speelt dit weekend met United tegen Watford.

  Romelu Lukaku scoort aan de lopende band. De nog altijd maar 25-jarige aanvaller vertelt in een uitgebreid interview bij de BBC over zijn band met José Mourinho, het belang van Thierry Henry en Didier Drogba in zijn carrière en zijn obsessie om steeds beter te worden.

  "Ik heb een goeie relatie met Mourinho"

  José Mourinho ligt niet bij iedereen in de bovenste schuif, maar Romelu Lukaku aarzelt geen seconde om zijn coach bij Manchester United te verdedigen. "Ik houd ervan dat hij zijn emoties niet zal verdoezelen. Als hij kwaad is, dan weet je dat hij kwaad is. Als hij gelukkig is, dan zie je ook dat hij blij is", vertelt Lukaku bij BBC Sport.

   

  "Ik begrijp niet waarom sommigen die oprechtheid niet appreciëren. Als hij kwaad is op mij, dan weet ik dat dat ook echt het geval is. En dan probeer ik te doen wat hij wil, zodat hij weer tevreden kan zijn."

   

  Lukaku gaat naar eigen zeggen de confrontatie met kritiek van zijn trainer niet uit de weg. "Ik voel me dan niet aangevallen. Ik ben een taaie kerel. Niet door het voetbal, wel door mijn achtergrond."

   

  "Ik heb een goeie relatie met José. Hij brengt me aan het lachen en hij doet de andere spelers lachen. Hij is echt een familieman. Hij vecht voor zijn spelers en is oprecht. Mensen moeten dat leren waarderen. De meeste managers in Engeland proberen tevreden over te komen, ook al zijn ze dat niet."

  "Henry, Drogba en Anelka: bijleren van hen is het beste wat me overkomen is"

  José Mourinho is dan wel de T1 van Romelu Lukaku, de spits luistert ook naar andere voorbeelden. Thierry Henry, Didier Drogba en Nicolas Anelka vervullen de rol van mentor.

   

  "Ik overleg elke dag met Didier", zegt Lukaku over zijn band met de voormalige Chelsea-spits. "Ook al delen we de kleedkamer al heel lang niet meer, hij is nog altijd een schakel in mijn ontwikkeling."

   

  "Op het WK logeerde hij bijna altijd in hetzelfde hotel. Je moet je dat eens inbeelden: in Rusland had ik Henry en Drogba bij me, die zeiden dat ik dit goed deed en dat dan weer verkeerd. Ze weten dat ik hun opmerkingen aanvaard, want ik wil dezelfde carrière uitbouwen als zij. Ze kunnen zo hard zijn als ze willen. Ik aanvaard het, want ik wil hetzelfde bereiken."

   

  Ook naar Anelka kijkt Lukaku op. "Ik ben met die drie spelers opgegroeid. Ze betekenden alles voor mij. Bijleren van hen is het beste wat me ooit overkomen is."

  "Ik wil mijn volledige leven investeren in het voetbal"

  Romelu Lukaku trok als 18-jarige in 2011 naar Chelsea. In de Premier League staat zijn teller nu al op 104 doelpunten, maar de honger van de Rode Duivel is nog lang niet gestild. Lukaku analyseert al zijn wedstrijden als een bezetene.

   

  "Ik scoor elk seizoen meer en meer goals. Dat komt omdat ik mijn fouten uit het verleden ken. Ik ken mijn sterke punten en daar werk ik aan. Maar ik wil ook in die details verbeteren."

   

  "Hoelang ben je voetballer? 15 jaar? Wel, ik wil mijn volledige leven investeren in dit spelletje. Als het voorbij is, dan wil ik nergens spijt van hebben."