• home
 • video
 • pas verschenen

  Kruijswijk droomt van podium: "Opletten voor Valverde en Quintana"

  Steven Kruijswijk

  Steven Kruijswijk hapt naar adem in de Pyreneeën.

  Lukt het de Nederlander Steven Kruijswijk (31) deze keer wel om een podium te rijden in een grote ronde? In de Vuelta gaat de Nederlander het slotweekend in als nummer 3.

  "Zal het slim moeten spelen"

  Twee jaar geleden leek Steven Kruijswijk op weg naar de eindzege in de Ronde van Italië, maar in de slotetappes moest hij zich gewonnen geven. De Nederlander finishte zelfs naast het podium, als 4e.

   

  In de Ronde van Spanje staat Kruijswijk nu 3e met nog twee ritten voor de boeg. "Daar ben ik blij mee", reageert de renner van LottoNL-Jumbo. "Morgen zal ik slim moeten koersen in de laatste bergrit. Ik zal goed moeten kiezen wie ik volg."

   

  "Ik zal moeten opletten voor Quintana en Valverde, zij vormen een bedreiging.  Maar dit is de derde week. Je voelt toch de vermoeidheid en je mag niet te vroeg je kaarten op tafel leggen in die bergrit, want dan kom je jezelf tegen op het eind op de klim. Ik zal het slim moeten spelen en hopen dat de benen goed zijn."

  Top 10 Vuelta
  1. Yates (GBr) in 76u44'41"
  2. Valverde (Spa) op 1'38"
  3. Kruijswijk (Ned) 1'58"
  4. Mas (Spa) 2'15"
  5. Lopez (Col) 2'29"
  6. Quintana (Col) 4'01"
  7. Pinot (Fra) 5'22"
  8. Uran (Col) 5'29"
  9. Izagirre (Spa) 6'30"
  10. Gallopin (Fra) 7'21"

  VIDEO: Quintana moet passen, Kruijswijk niet

  Op weg naar het dak van de Vuelta counterde Steven Kruijswijk vanmiddag een aanval van Nairo Quintana. De Colombiaan moest de rol uiteindelijk vooraan lossen, de Nederlander niet. Hij trok op pad met Pinot en Yates en moest enkel op het einde enkele meters laten op de ritwinnaar en rode trui.