Kortrijk heeft masterplan voor nieuw stadion met 15.000 zitjes klaar

  Er is nog geen ontwerp, maar Kortrijk weet wel welke richting het uit wil.

  De laatste jaren van het Guldensporenstadion zijn geteld, want KV Kortrijk wil een gloednieuwe voetbaltempel bouwen. Vandaag werd het masterplan voorgesteld voor het nieuwe stadion, "waar voetbal en beleving centraal moeten staan".

  AA Gent zwaaide in 2013 de poorten van de gloednieuwe Ghelamco Arena open, een inspiratiebron voor vele andere Belgische ploegen. Club Brugge en Lommel broeden op bouwplannen voor een nieuw stadion, maar ook in Kortrijk blijft het niet stil.

   

  De stad Kortrijk en intercommunale Leiedal stelden vandaag het masterplan voor de Evolis-site voor, een terrein van ongeveer 8 hectare aan de Oudenaardsesteenweg.

   

  "De eyecatcher op de site wordt het voetbalstadion met 15.000 plaatsen", klinkt het. "Een kwalitatief stadion, waar voetbal en beleving centraal staan, inclusief bars en VIP-ruimtes." Het masterplan houdt ook aandacht voor mobiliteit met een parkeergebouw en twee grote fietsenstallingen.

   

  Een ontwerp voor het stadion is er nog niet. KV Kortrijk zal dan ook nog even geduld moeten uitoefenen. Burgemeester Vincent Van Quickenborne zei eerder al dat Kortrijk ten vroegste in 2021 in zijn nieuwe stadion zal spelen.

  Tweets: