• home
 • video
 • pas verschenen

  Zeilster Emma Plasschaert: "Die wereldtitel betekent niet alles"

  Emma Plasschaert in actie op het Japanse water.

  Deze zomer veroverde zeilster Emma Plasschaert de wereldtitel in de Laser Radial-klasse. Na enkele weken vakantie neemt ze nu deel aan de WB-manche in Japan op het olympische water van 2020. 

  "Het WK winnen betekent niet alles"

  Een jaar na het afscheid van Evi Van Acker nam Emma Plasschaert met verve én een wereldtitel de fakkel over. "Ik denk dat het WK winnen voor mij heel belangrijk was om mezelf dat laatste beetje zelfvertrouwen te geven", zegt ze.

   

  "Het WK was de belangrijkste wedstrijd van het jaar, iedereen was daar om te winnen. Het was super om dan goud te winnen. Maar ik ben daar heel nuchter in. Het was mijn eerste grote zege , maar het betekent niet alles. Ik weet dat ik nog heel wat werkpunten heb."

  "Om het water te leren kennen moet je ter plaatse zijn"

  Na enkele weken vakantie is Plasschaert aan de slag in de WB-manche in Japan, op dezelfde plaats waar de zeilwedstrijden van de Olympische Spelen in 2020 zullen plaatsvinden.

   

  "De WB-manche in Japan draait om het olympische water leren kennen.  De reden dat we hier zo lang op voorhand al zijn, is omdat het water door zo veel factoren beïnvloed kan worden: door wind, door golven. En om dat allemaal te leren kennen moet je hier ter plaatse zijn."

   

  "We doen snelheidstesten, we zoeken uit welke kant van het parcours sneller is. Zo nemen we al die informatie mee in een notitieboekje met het oog op de Olympische Spelen."

  "Deze wedstrijd draait om het olympische water te verkennen"