• home
 • video
 • pas verschenen

  Twee opstekers voor Defour: contractverlenging en einde blessureleed

  Burnley heeft de optie in het contract van Steven Defour gelicht, waardoor hij tot 2020 in Engeland kan blijven. Een opsteker voor de 30-jarige middenvelder, die volgende week weer zou kunnen spelen na 9 maanden blessureleed.

  Steven Defour sukkelt al even met knie- en kuitproblemen en speelde geen wedstrijd meer sinds eind januari, maar Burnley geeft de ervaren middenvelder niet op. Integendeel, het verlengt zijn contract tot 2020.

   

  "We hebben dit eigenlijk al in de zomer beslist", zegt coach Sean Dyche. "Maar hij was geblesseerd op dat moment en dan laten we de spelers met rust. Maar er is geen twijfel over onze beslissing."

   

  Na 9 maanden in de lappenmand lijkt Defour ook weer klaar om te spelen. "Het gaat heel goed met hem", zegt Dyche. "Hij traint nu al 7 tot 10 dagen mee met de groep. Als alles goed gaat, speelt hij volgende week weer. Hij zal wel enkele wedstrijden nodig hebben om de volle 90 minuten te kunnen spelen."