De Laet trekt naar Australië en komt er een oude bekende tegen

  Melbourne City FC is eigendom van de City Football Group.

  Ritchie De Laet (29) gaat dit jaar in Australië bij Melbourne City FC voetballen. De verdediger wordt door Aston Villa een jaartje uitgeleend aan de Australische eersteklasser. Hij zal er samenwerken met coach Warren Joyce, die hij nog kent van bij Antwerp en Manchester United.

  Ritchie De Laet debuteerde in 2006 bij Antwerp en trok een jaartje later naar Engeland, waar hij intussen al het truitje van een tiental clubs heeft aangetrokken. In 2016 trok hij naar Aston Villa, maar vorig seizoen keerde De Laet op uitleenbasis terug naar zijn grote liefde Antwerp. Hij speelde er 14 wedstrijden.

   

  Komend seizoen trekt de verdediger naar Australië, waar hij het mooie weer mag maken bij Melbourne City FC. "Ik ben erg blij dat ik bij deze club zal spelen", reageert de tweevoudige international.

   

  "Ik kijk er ook naar uit om weer samen te werken met Warren Joyce, die zijn spelers altijd doet groeien." De Laet kent de T1 van tijdens zijn eerste periode bij Antwerp en zijn passage bij Manchester United.

  De Laet: "Ik wil gewoon op het veld staan"