• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne: "Kansen op Formule 1-zitje in 2019 zijn erg klein"

  Stoffel Vandoorne

  Draait Stoffel Vandoorne volgend jaar de Raidillon nog op in een Formule 1-auto?

  Stoffel Vandoorne vreest voor zijn toekomst in de Formule 1. "Bijna elke dag verdwijnt er wel een zitje", zucht hij in Singapore, "maar ik blijf ervoor knokken. In het juiste team zal ik presteren."

  "Denken ook aan andere kampioenschappen"

  Na de Grote Prijs van Italië kreeg Stoffel Vandoorne te horen dat hij volgend jaar niet meer voor McLaren racet in de Formule 1. Anderhalve week later heeft de 26-jarige rijder nog geen nieuws over zijn toekomst.

   

  "Er is veel beweging op de transfermarkt. Bijna elke dag verandert er wel iets, bijna elke dag verdwijnt er wel een zitje", schetst hij zijn situatie aan de pers in Singapore, het decor voor de 15e race van het seizoen.

   

  "De kans op een zitje voor volgend seizoen is erg klein", geeft Vandoorne toe, "maar ik blijf vechten en ik houd alle opties open. Meer kan ik niet doen."

   

  Een van de opties is een zitje bij Toro Rosso. Vandoorne ontkent niet dat hij met het B-team van Red Bull gepraat heeft. "We praten niet alleen met teams, we hebben het ook over andere kampioenschappen. Maar voorlopig blijf ik me op de Formule 1 focussen", verduidelijkt hij.

   

  Dat kan ook een job als reserverijder worden. "Een racestuur blijft mijn hoofdprioriteit, al weet ik niet of dat binnen de Formule 1 lukt. Als ik nergens een zitje vind, kan ik op die manier wel betrokken blijven."

  Een stuur om te racen blijft mijn hoofdprioriteit, al weet ik niet of dat binnen de Formule 1 lukt.

  Stoffel Vandoorne

  "Ik blijf een snelle racer"

  Stoffel Vandoorne trekt zich op aan de carrière van Kevin Magnussen. De Deen, een generatiegenoot, werd ook na twee seizoenen afgeserveerd bij McLaren. Nu verzamelt hij top 10-plaatsen voor het Haas F1-team. Dit weekend rijdt Magnussen (25) zijn 75e Grote Prijs.

   

  "Kevin heeft hetzelfde meegemaakt. Een nieuwe start heeft hem deugd gedaan", weet Vandoorne. "Ik maak twee moeilijke jaren mee, misschien wel de slechtste seizoenen ooit voor McLaren."

   

  "Jammer dat het zo gelopen is", vindt Vandoorne. "Ik krijg het niet echt het materiaal om me te bewijzen. Daarom kijk ik ook uit naar een nieuw begin, want ik blijf een coureur die snel kan racen. In de paddock weten veel mensen dat ook, denk ik."

   

  "Nu is het zaak om in het juiste team terecht te komen. Dan ben ik zeker dat ik prestaties zal neerzetten."

  Stoffel Vandoorne

  Stoffel Vandoorne: "Ik maak waarschijnlijk de slechtste jaren bij McLaren mee."