• home
 • video
 • pas verschenen

  Nederlander Van Goethem (27) als werkpaard naar Lotto Soudal

  Brian van Goethem.

  Van Goethem zet de stap naar een WorldTour-ploeg.

  Lotto Soudal heeft Brian van Goethem toegevoegd aan zijn team voor de komende twee seizoenen. De 27-jarige Nederlander maakt de overstap van Team Roompot-Nederlandse Loterij. "Ik ben klaar voor de stap naar de WorldTour. De grote namen kan ik niet volgen, maar ik zal voor het team werken."

  Van Goethem reed zich dit seizoen onder andere in de kijker met een ontsnapping van 200 kilometer in Gent-Wevelgem. Het levert de Nederlander nu een transfer op naar Lotto Soudal. "Ik heb 4 jaar voor een procontinentale ploeg gereden. Ik ben klaar voor deze stap naar de WorldTour. Toen Lotto Soudal me opmerkte en contacteerde, hoefde ik geen twee keer na te denken."

   

  "Ik win zelden, maar ik kies vaak voor de aanval. Nu bij Lotto-Soudal zal ik niet de renner zijn die meeschuift in een vlucht. Het wordt mijn taak om achter de vluchters te rijden. Ik ben niet goed genoeg om de grote namen te volgen, maar ik zal met plezier werken voor de ploeg."

   

  "De focus zal op het voorjaar liggen. Ik heb al heel wat ervaring in die wedstrijden en woon ook dicht bij de Vlaamse Ardennen. Positie kiezen is cruciaal in die koersen en ik hoop de ploeg daarbij te kunnen helpen. Ik denk echt dat ik een meerwaarde kan zijn voor Lotto Soudal."