Sporza en basketballiga slaan de handen in elkaar

    Antwerp-Charleroi is op 28 oktober te zien op Sporza.

    De basketlballiga wil basketbal populairder maken in België en heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met de VRT. Sporza zal de komende 3 seizoenen maandelijks een competitiewedstrijd live uitzenden.

    "Na 8 jaar zal er opnieuw competitiebasketbal te zien zijn op de openbare omroep", zegt een tevreden Wim Van de Keere, general manager van de Pro League. "We zien ons ledenaantal jaarlijks toenemen. De NBA heeft daar ook een positieve invloed in. We willen van basketbal de tweede sport in België maken."

     

    Sporza zal 1 wedstrijd per maand live uitzenden. De eerste afspraak met de kijker is op 28 oktober voor de topper Antwerp-Charleroi. Ook de finale van de beker is komend seizoen te zien bij Sporza.