• home
 • video
 • pas verschenen

  Roeier Van Zandweghe: "In WK-finale halen we geheim wapen boven"

  De Belgen geloven in een WK-medaille.

  De Belgen geloven in een WK-medaille.

  Roeiers Tim Brys en Niels Van Zandweghe roeien zaterdag de WK-finale in de lichte dubbeltwee. De Belgen barsten van het vertrouwen. "Een medaille ligt binnen onze mogelijkheden", vertelt Van Zandweghe aan Sporza.

  De Belgen maakten donderdag indruk in de halve finales door onder meer de Ieren (vice-olympisch kampioen) en de Polen te verslaan. "Het was echt een heel goeie wedstrijd. Er zaten heel wat sterke landen in onze halve finale. Ik was ook wel wat verrast dat we sneller waren dan Ierland", zegt Van Zandweghe.

   

  "We zijn echt in bloedvorm. In de opbouw naar dit WK hebben we goed getraind en lieten we scherpe tijden noteren. Ik denk dat we beter in vorm zijn dan bij het EK vorige maand, waar we 4e werden. Ik heb heel veel zin in de finale. Een medaille ligt binnen onze mogelijkheden. Hopelijk komt het er ook uit."

   

  "En dan moeten we ons geheime wapen nog bovenhalen. We hebben allebei een nieuw paar flashy kousen. Die hebben we vers gehouden voor de finale. Als we die aantrekken, zijn we hopelijk nog een half procentje sterker", lacht Van Zandweghe.