• home
 • video
 • pas verschenen

  Wallays knuffelt met De Gendt: "Ik had het gezegd, hé"

  De Gendt valt in de armen van Wallays.

  Jelle Wallays (Lotto-Soudal) verraste het peloton in de Ronde van Spanje, maar niet zichzelf. "Iedereen verwachtte een massasprint, maar ik weet dat ik kan verrassen als ik goed ben."

  De ontsnapping met Jelle Wallays leek kansloos, want de sprinters hadden hun zinnen op deze etappe gezet. Maar Wallays had andere plannen. "Ik kwam na de eerste rustdag ten val, maar ik wilde nog iets proberen in een etappe. Dit was een van mijn kansen."

   

  "Iedereen verwachtte een sprint, maar ik weet dat ik iedereen kan verrassen als ik goed ben. Dat heb ik gedaan. Bystrøm was sneller en ik bleef in zijn wiel. We hadden nog veel seconden in de slotkilometers en ik moest iets proberen. Ik wachtte en focuste op de finish."

   

  Wallays werd ook nog gefeliciteerd door bergkoning Thomas De Gendt. "Ik had het gezegd, hé", lachte hij naar zijn ploegmaat. "Ik heb hard gewerkt voor de Tour, maar ik werd niet geselecteerd. Daarna heb ik hard gewerkt voor de Vuelta. Ik pak hier de zege en dat is geweldig. Ik heb hier geantwoord met de pedalen. Dit is mijn mooiste overwinning."

   

  "Ik had deze rit supergoed bestudeerd. Ik wist dat de laatste 25 kilometer in dalende lijn waren, dus ik heb gisteren nog gevraagd aan de mecaniciens gevraagd om een groter verzet te steken. Dat is goed uitgedraaid. Er mag vanavond wel een glaasje champagne bij."