• home
 • video
 • pas verschenen

  Italiaan Mareczko wordt ploegmaat van Van Avermaet

  Jakob Mareczko

  Jakob Mareczko

  De Italiaanse sprinter Jakob Mareczko rijdt volgend seizoen voor CCC, de nieuwe WorldTour-ploeg rond kopman Greg Van Avermaet. Hij komt over van het procontinentale team Wilier Triestina-Selle Italia.

   De 24-jarige Jakob Mareczko heeft al 35 zeges achter zijn naam, maar het gros daarvan behaalde hij in kleinere rittenwedstrijden in Azië en Afrika. In de Ronde van Italië greep hij al 3 keer als tweede nipt naast een etappe.

   

  De Italiaan ondertekende een contract bij Continuum Sports. Dat is de organisatie achter de huidige BMC-ploeg, die volgend seizoen als CCC doorgaat na het afhaken van de hoofd- en naamsponsor.

   

  CCC is een Poolse procontinentale ploeg die de WorldTour-licentie van BMC overneemt. Naast Van Avermaet zullen ook Serge Pauwels, Gijs Van Hoecke, Nathan Van Hooydonck en Guillaume Van Keirsbulck deel uitmaken van het team.