• home
 • video
 • pas verschenen

  Jonge Ier Dunbar ruilt met onmiddellijke ingang Aqua Blue voor Team Sky

  " "

  Eddie Dunbar won in 2017 de Ronde van Vlaanderen voor beloften.

  Team Sky heeft de komst bekendgemaakt van Eddy Dunbar: de 22-jarige Ier stapt meteen over van Aqua Blue Sport. Die Ierse wielerploeg houdt het eind dit jaar voor bekeken, nadat de fusiegesprekken met Véranda's Willems-Crelan afgesprongen waren.

  Door de speciale situatie gaf de internationale bond UCI Dunbar de toestemming om voor Team Sky te tekenen. Dunbar, die vorige maand achtste werd in de Ronde van de Toekomst, debuteert in principe zaterdag voor zijn nieuwe werkgever in de Coppa Agostini.

   

  Dunbar houdt wel van onze gouw: in 2017 kroonde hij zich tot winnaar van de Ronde van Vlaanderen bij de beloften. Hij reed toen solo naar de zege. Jasper Philipsen stond toen als 2e op het podium.