• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert keert op 23/9 terug: "Daar ben ik 's nachts voor opgestaan"

  "Sommigen zeiden dat ik dit seizoen niet meer zou rijden."

  Philippe Gilbert viert over 10 dagen zijn rentree in de competitie. De renner van Quick-Step Floors brak in de Tour de France zijn linkerknieschijf, maar is - een kleine twee maanden later - al weer klaar om wedstrijden te rijden.

  In rit 16 van de Ronde van Frankrijk tuimelde Gilbert in volle afdaling van de Portet-d'Aspet over een muurtje een ravijn in. Iedereen hield zijn adem in, maar al snel klauterde Gilbert weer naar boven. Hij reed de etappe zowaar nog uit, waarna de zware schade aan zijn knie vastgesteld werd.

   

  "Maar gedreven door zijn tomeloze ambitie kan Philippe sneller dan verwacht zijn comeback maken in het peloton", meldt zijn ploeg.

   

  "Om eerlijk te zijn: de eerste dagen na de val heb ik het moeilijk gehad. Er werd zelfs gezegd dat ik dit seizoen niet meer zou kunnen fietsen", zegt Gilbert.

   

  "Maar daar wou ik niks van weten. Ik wilde het ongelijk van die mensen bewijzen en heb dag en nacht gewerkt aan mijn herstel. En dat mag je letterlijk nemen: ik stond 's nachts op om mijn oefeningen te kunnen doen."

   

  "Na twee dagen heb ik het ziekenhuis verlaten en heb ik thuis mijn eigen revalidatiecentrum gebouwd. Zo kon ik in alle rust met mijn entourage een goed programma uittekenen. "

   

  "In het begin had ik nog veel pijn en reed ik rustig. Maar beetje bij beetje ging het beter. Na 1,5 week zat ik 2,5 uur op de fiets en sinds vorige week kan ik weer alles geven zonder iets te voelen."

   

  "Ik geef mezelf nog iets meer dan een week trainingstijd en keer volgende week zondag terug in competitie, in de GP d'Isbergues, een koers die ik in mijn eerste profjaar 15 jaar geleden ook reed."

  "Ik wil nog een koers winnen"

  "Ik kan niet uitdrukken hoe gelukkig ik ben", zegt Gilbert nog. "Ik heb nog enkele interessante afspraken in mijn agenda staan, zoals China, Guangxi en de Hammer Series in Hongkong. Met Quick-Step willen we het jaar als nummer 1 afsluiten, er ligt dus nog wat werk op de plank."

   

  "Ik ben ambitieus en wil nog een koers winnen. Zo werkt mijn hoofd. Sommigen zullen misschien zeggen dat ik gek ben - en misschien win ik effectief niks meer dit jaar - maar het is die drive die me op dit moment weer in The Wolfpack gebracht heeft."

  Tweet van Quick-Step Floors: