Kaiserslautern-fans sturen massaal cornflakes naar Duitse bond

  De cornflakes gaan naar een organisatie die minderbedeelden ondersteunt.

  De cornflakes gaan naar een organisatie die minderbedeelden ondersteunt.

  De Duitse voetbalbond wordt overstelpt door dozen cornflakes na een ludieke actie van de supporters van Kaiserslautern. "We zijn ze al aan het tellen", grapt de Duitse bond.

   Alles begon met een opmerkelijke interview van Kaiserslautern-speler Jan Löhmannsröben. Die vond dat de scheidsrechter in de match tegen Zwickau onterecht hands gefloten had, waardoor Kaiserslautern in de slotfase nog een penalty incasseerde en het 1-1 werd.

   

  Löhmannsröben nam in het interview openlijk de ref op de korrel. "Als dat een scheidsrechter is, dan weet ik het niet meer. Hij zou beter cornflakes gaan tellen", fulmineerde de middenvelder.

  Bond: "We zijn al aan het tellen"

  Löhmannsröben bood later zijn excuses aan, maar de Duitse voetbalbond besliste wel een onderzoek te openen.  Daarop lanceerde een supporter van Kaiserslautern de oproep om massaal dozen cornflakes naar de voetbalbond te sturen met de hashtag #genietvanhettellen.

   

  De Duitse bond nam de ludieke actie sportief op en liet weten dat er inmiddels al een duizendtal dozen cornflakes toegekomen zijn. "We zijn al aan het tellen", grappen ze op Twitter. De dozen zullen allemaal gedoneerd worden aan een organisatie die minderbedeelden ondersteunt.