• home
 • video
 • pas verschenen

  Opmerkelijk: Chievo heeft na 3 matchen een negatief puntentotaal

  Chievo Verona (archief)

  Chievo Verona (archief) heeft nog niet veel te vieren gehad dit seizoen.

  Het nieuwe seizoen in de Serie A had niet slechter kunnen beginnen voor Chievo Verona. De club had na 3 matchen 1 punt verzameld, maar kreeg een straf voor gerommel met de boekhouding. Nu bengelt de club helemaal onderaan met -2.

  Afgelopen seizoen eindigde Chievo op de dertiende plaats in de Serie A, maar dit seizoen loopt het moeizaam. Het pakte slechts één punt uit de eerste drie competitieduels, maar staat nu door een straf op -2. De Italiaanse club heeft drie punten aftrek en een boete van 200.000 euro gekregen voor gerommel met de boekhouding.

   

  Voorzitter Luca Campedelli en de overige bestuursleden hebben de laatste jaren via illegale transacties de financiële positie van hun club gunstiger doen lijken, om op die manier de licentie voor de Serie A te behouden. Volgens de aanklager had Chievo onder meer spelers verkocht aan Cesena waarbij met de transfersommen werd gerommeld. De winst zou op papier groter zijn dan in werkelijkheid om een florissanter beeld te krijgen.

   

  In de Italiaanse pers werd eerst gesproken over een puntenaftrek van 15 punten maar al bij al blijft de schade dus beperkt. De voorzitter werd voor drie maanden geschorst.