• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitse club wijst 7 spelers de deur na nazigroet op ploegfoto

  De spelers excuseerden zich voor hun actie.

  In Duitsland is er opschudding over een ploegfoto van SC 1920 Myhl. Dat is nochtans maar een club uit de amateurreeksen maar enkele spelers gingen zwaar uit de bocht. Op de vraag van de sponsor om een grappige ploegfoto te maken, brachten ze de Hitlergroet. Ze werden prompt uit de club geknikkerd.

  In Duitsland is het brengen van de Hitlergroet strafbaar, maar dat hield enkele spelers van de amateurclub niet tegen om het gebaar te maken op hun ploegfoto. Ze deden dat op vraag van de sponsor, een kebabzaak. Die wilde een grappige foto en deelde het kiekje op sociale media.

   

  Er kwam al snel heel wat protest. De foto werd offline gehaald, maar het kwaad was geschied. De zeven spelers werden door de club de deur gewezen. En ook de sponsor wordt vervangen. De spelers excuseerden zich wel. Op een nieuwe foto hielden ze een spandoek omhoog met boodschappen tegen racisme.

  De bewuste ploegfoto