President George Weah (51) speelt 79 minuten in oefenwedstrijd

  George Weah.

  Weah trok zijn voetbaloutfit nog eens aan.

  De Liberiaanse president George Weah (51) heeft gisteren nog eens het shirt van zijn land gedragen. De wereldvoetballer van het jaar 1995 kwam in actie in de interland tegen Nigeria, maar kon de nederlaag niet vermijden. 

  George Weah is in zijn thuisland enorm populair. De 51-jarige ex-voetballer maakte onder meer bij Monaco, PSG en AC Milan het mooie weer. In 1995 ontving hij als eerste niet-Europese speler de Gouden Bal.

   

  Weah droeg 60 keer het shirt van de nationale ploeg, maar zette in 2003 een punt achter zijn carrière. Hij koos voor een politieke loopbaan en schopte het begin dit jaar tot president van Liberia. 

   

  In de hoofdstad Monrovia mocht Weah gisteren nog een laatste keer opdraven op het veld. Weah, met rugnummer 14, speelde 79 minuten tegen Nigeria. De Nigerianen verstoorden het feestje met een 1-2-zege, ex-RSCA-speler Henry Onyekuru scoorde een van de Nigeriaanse doelpunten. 

   

  Enkele uren na de applauswissel van vader Weah kwam overigens ook zoon Timothy Weah in actie. De 18-jarige aanvaller van PSG kwam met de VS, waar hij geboren werd, in actie tegen Mexico (1-0).