Union berust in straf Ramdane: "Rust rond ploeg mag terugkeren"

  Union behoudt ook het vertrouwen in zijn hulpcoach.

  Union Sint-Gillis heeft besloten geen beroep aan te tekenen tegen de straf die Abder Ramdane heeft gekregen. De hulptrainer kreeg een schorsing van 10 speeldagen en een zware boete na het uitdelen van een slag aan zijn Mechelse collega Fred Vanderbiest.

  Tijdens een incidentrijk slot van Union-Mechelen werden de twee hulptrainers naar de tribune gestuurd. In de spelerstunnel gingen de twee echter opnieuw in clinch. Vanderbiest hield zeven hechtingen over aan een slag die Ramdane uitdeelde. 

   

  "Over de aanleiding en de precieze omstandigheden van het voorval kan en wil de club niet verder uitweiden. De club hoopt dat de rust rond de ploeg kan weerkeren en de focus weer volledig naar het sportieve kan gaan", reageert Union.

  "Geweld valt nooit goed te praten"

  De club en hulptrainer veroordelen beiden wat er gebeurd is. "Geweld, in eender welke vorm en wat de betreurenswaardige aanleiding ook mag zijn, valt nooit goed te praten en is absoluut niet te rijmen met de waarden en normen van onze club."


  Het zware voorval heeft bij de club geen gevolgen voor Ramdane.  "Abder beseft dat zijn reactie absoluut verkeerd was en is er kapot van. Hem nu ontslaan of aan zijn lot overlaten, zou absoluut een verkeerd signaal zijn."

  Union heeft liet tevens weten ook niet in beroep te gaan tegen de schorsingen van speler Serge Tabekou en sportief directeur Alex Hayes.