Hazard: "Willen maar wat graag eerste winnaar Nations League worden"

  Eden Hazard wees de Rode Duivels de weg tegen IJsland.

  De Rode Duivels hebben gisteren hun eerste wedstrijd in de Nations League gewonnen. Die Nations League is een nieuw toernooi, dat eigenlijk de vriendschappelijke interlands moet vervangen. "Maar als je die trofee in de lucht mag steken, wordt het zeker feest", zegt Vincent Kompany.

  De voetbalfans en het grote publiek moeten nog wat wennen aan het concept van de Nations League, maar de Rode Duivels lijken alvast voorstander. "Dit is een nieuwe trofee en we zouden maar wat graag als eerste met die trofee pronken", zegt Eden Hazard.

   

  De aanvoerder maakte het eerste Belgische doelpunt in de Nations League en kijkt al vooruit. "We proberen elke wedstrijd te winnen in de Nations League en dan is het volgende doel het EK in 2020. Ook daar willen we zo ver mogelijk geraken."

   

  Ook Vincent Kompany ziet de Nations League positief in. "Het leeft wel en er komt ook meer volk kijken dan bij een vriendschappelijke wedstrijd. Ik speel zelf ook liever officiële wedstrijden dan oefeninterlands. We moeten nog zien wat het wordt, maar als je die trofee in de lucht steekt, dan wordt het zeker feest."

   

  Dat is ook het doel van Jan Vertonghen. "Het toernooi en de prestige ervan moeten nog wat groeien. Maar hoe serieuzer je het neemt, hoe sneller het groeit." Vindt hij het dan niet jammer dat België de grote landen ontloopt? "Het is de bedoeling om dit toernooi te winnen en dan wil je een zo gunstig mogelijke groep."

  Martinez: "Drang om iets neer te zetten is hele groot"

  Roberto Martinez had in IJsland veel lof voor de mentaliteit van zijn spelers. "Hun wil om te winnen is ongelofelijk groot. Ze gaan gewoon door op het elan van het WK. We winnen in Schotland en IJsland zonder ook maar één doelpunt te slikken. De drang om iets neer te zetten is heel groot."

   

  Martinez had ook bemoedigende woorden voor Yannick Carrasco, die niet in zijn beste vorm zit. "Fysiek is hij nog ver verwijderd van zijn beste vorm. Zijn dribbels komen er niet uit, maar hij werkt hard om weer beter te worden. Yannick blijft een belangrijke speler voor ons. Hij creërt veel ruimte voor zijn ploegmaats, maar zijn inbreng zou nog groter kunnen zijn."

   

  Youri Tielemans kreeg twee basisplaatsen van Martinez. "Hij heeft de voorbije twee jaar veel vooruitgang geboekt en heeft alle kwaliteiten om een belangrijke pion te worden bij de Rode Duivels. Ik werk graag met zulke spelers. Youri is technisch heel begaafd en kan perfect zowel met rechts als links een korte of lange pass geven."

  Vertonghen: "Prestige van Nations League moet groeien"

  Kompany: "Liever officiële wedstrijden dan oefeninterlands"