• home
 • video
 • pas verschenen

  Kroatische bondscoach Dalic: "We speelden niet als een team tegen Spanje"

  Zlatko Dalic was niet te spreken over de prestatie van zijn team.

  Zlatko Dalic was niet te spreken over de prestatie van zijn team.

  Op de eerste speeldag van de Nations League vernederde Spanje vicewereldkampioen Kroatië met 6-0. Na de wedstrijd was de Kroatische bondscoach Zlatko Dalic uiteraard niet te spreken over de prestatie van zijn team: "Na de tweede goal was het over".

  De Kroatische bondscoach Zlatko Dalic zocht na de 6-0-pandoering tegen Spanje niet naar excuses voor de non-match van zijn elftal. "We creëerden simpelweg geen gevaar. Na de tweede goal was de wedstrijd al over voor ons. Toen we nog als een team speelden, functioneerde alles. Vanaf het moment dat we daarmee stopten, was het gedaan.".

   

  "Op een gegeven moment zaten we onze tegenstanders niet langer op de huid en begonnen de spelers zich enkel maar om 'hun' kant te bekommeren. Spanje won zo aan vertrouwen en kracht, terwijl wij nog amper oplossingen vonden."

   

  "We waren niet geconcentreerd en wilden alles veel te snel doen. Tegen dit Spanje mag je je systeem niet verloochenen, en dat is precies wat we hebben gedaan. Wat we hieruit moeten leren? Dat als we als een ploeg spelen veel sterker zijn dan als we dat niet doen", besloot Dalic.

  Luis Enrique: "Hebben een team met Modric en Rakitic gemuilkorfd, dat is niet simpel"

  De Spaanse bondscoach Luis Enrique was logischerwijs heel wat vrolijker op de nabespreking van de wedstrijd dan zijn Kroatische collega, want zijn team speelde de Kroatische WK-sterren bijna 90 minuten van het kastje naar de muur.

   

  "Kroatië is de nummer 2 van de wereld, maar wij hebben op een hoog niveau gespeeld. Zij hebben in de eerste 20 minuten wel hun kansjes gehad, maar we hebben hen goed weggedrukt. We hebben een team met Modric en Rakitic in de rangen gemuilkorfd, en dat is helemaal niet simpel. "

   

  Ondanks de knappe prestatie relativeerde Enrique de lofbetuigingen aan zijn adres. "Het is makkelijk om te zeggen dat het 'mijn' Spanje is dat veel kansen creërt en geen doelpunten incasseert, maar dat kan snel veranderen. Deze week ging alles perfect, maar we zullen wel zien in de toekomst."

   

  "We zijn absoluut op de goede weg om ons te kwalificeren voor de Final 4, maar we moeten nog thuis tegen Engeland en op bezoek bij Kroatië. Dat zal niet gemakkelijk zijn. Tegen die tijd zal ik proberen te verbeteren wat er te verbeteren valt."

  Marco Asensio: We hebben een grootse match gespeeld"

  De absolute uitblinker bij Spanje was Marco Asensio. De jonge steraanvaller van Real Madrid toonde zijn kunnen met twee flitsende doelpunten (eentje werd later aan Kroatië-doelman Kalinic toegewezen). Net als zijn bondscoach was hij na de wedstrijd erg in zijn nopjes.

   

  "We hebben een grootse match gespeeld. We moesten het goede gevoel terug zien te krijgen en dat hebben we gedaan met twee uitstekende wedstrijden. Die twee overwinningen zijn belangrijk met het oog op de finale."

   

  "Telkens ik speel, geef ik het volle pond. Als ik iedere wedstrijd dezelfde bijdrage (1 doelpunten, 3 beslissende passes) zou kunnen leveren als vandaag, zou dat nog beter zijn."

  Bekijk hier nog eens de beauty's van Marco Asensio tegen Kroatië