Kompany: "Als Lukaku stopt, dan ga ik hem zelf thuis ophalen"

  Vincent Kompany speelde de hele wedstrijd tegen IJsland.

  Romelu Lukaku is met 26 goals in 26 duels van goudwaarde voor de Rode Duivels, maar zei onlangs dat hij na het EK van 2020 stopt bij de nationale ploeg. Daar maakt Vincent Kompany zich geen zorgen over.

  Kompany: "Lukaku's verklaring was volgens mij een grap"

  Vincent Kompany was een tevreden Rode Duivel na de zege in IJsland, vooral over de Belgische mentaliteit. "Er is zeker geen decompressie na het WK, je hebt nooit garantie op resultaten en we willen het verschil met de andere landen zo groot mogelijk houden."

   

  Romelu Lukaku bewees met zijn twee goals opnieuw zijn waarde voor de nationale ploeg. De spits verklaarde wel onlangs dat hij na 2020 zou stoppen. "Voor mij was dat een grap, we hebben er allemaal eens goed mee gelachen", zegt Kompany.

   

  "Maak je geen zorgen: als Romelu stopt, dan ga ik hem thuis ophalen in Manchester en dan breng ik hem naar Brussel. Hij woont toch niet zo ver van mij. We hebben veel verplichte persmomenten en zeggen zo veel. We kunnen ons een keer vergissen."

  Lukaku: "Ik zal het later nog wel verduidelijken"

  Romelu Lukaku zelf wou in IJsland niet terugkomen over die uitlatingen dat hij de Rode Duivels vaarwel zou zeggen in 2020. "Daar wil ik nu niet aan denken. Ik heb gezegd wat ik heb gezegd en zal dat later nog wel verduidelijken."

   

  "Het collectief doet het goed en de ploeg is belangrijker dan mijn persoonlijke keuzes. Zolang ik voor de nationale ploeg speel, doe ik dat met veel plezier en geef ik het maximum voor mijn land."

  Romelu Lukaku scoorde twee keer tegen IJsland.