KBVB ziet geen graten in open balletje en verwerpt klacht Duffel

  Tijdens de loting zat een open balletje in de bokaal.

  Tijdens de loting zat een open balletje in de bokaal.

  De klacht van KFC Duffel over de loting voor de 1/16e finales van de Croky Cup is ongegrond. Dat heeft het Uitvoerend Comité van de voetbalbond beslist. De loting moet niet overgedaan worden.

  Duffel diende op 30 augustus, 2 dagen na de loting in Tubeke, een klacht in bij de voetbalbond. De amateurclub vond dat het geheime karakter van de loting geschonden was omdat een van de balletjes in de pot van de 1A-clubs geopend was. Volgens Duffel was de rechtsgeldigheid van de trekking daardoor in het gedrang gebracht.

   

  Die klacht is nu ongegrond verklaard. "Na nazicht van de beelden, het verloop en de organisatie besliste het Uitvoerend Comité de klacht als ongegrond af te wijzen. Geen enkele andere club, van de in totaal 32 clubs, heeft zich bovendien gemanifesteerd of enige bedenking gemaakt met betrekking tot deze loting", luidt het.

   

  Duffel moet het in de 1/16e finales van de beker opnemen tegen eersteklasser STVV.