Ga naar de inhoud

Japan ontvangt olympische vlam in maart 2020

Eens de toorts landt in Japan begint de vlam aan een tocht door het gebied dat in 2011 zwaar werd getroffen door een aardbeving en een tsunami.

De olympische vlam voor de Zomerspelen in Tokio zal op 12 maart 2020 ontstoken worden. Dat gebeurt traditioneel in het Griekse Olympia. Acht dagen later komt de vlam toe in Japan voor een tocht doorheen het land.

In Olympia zal de olympische vlam door een hogepriesteres met behulp van zonnestralen en een parabolische spiegel worden aangestoken in de oude tempel van Hera. Vervolgens blijft de vlam nog enkele dagen in Griekenland.

 

Op 19 maart 2020 wordt de toorts met de vlam overgedragen aan de Japanners. Een dag later komt ze aan op de Matsushimaluchthaven in Miyazaki. Van daaruit begint een tocht van zes dagen die start door het gebied dat in 2011 zwaar werd getroffen door een aardbeving en een tsunami. 

 

Op 26 maart 2020 wordt in Fukushima het startsein gegeven voor een fakkeltocht die het olympische vuur doorheen alle 47 prefecturen van Japan zal voeren. De tocht van de toorts eindigt op 24 juli, de eerste dag van de Spelen 2020. Die duren vervolgens tot 9 augustus.