• home
 • video
 • pas verschenen

  Overnemer Bordeaux: "Henry is hier geen coach om financiële redenen"

  Thierry Henry

  Henry verving Graeme Jones als T2 bij de Rode Duivels.

  Na het WK in Rusland stond Thierry Henry dicht bij een overstap naar Bordeaux. Uiteindelijk koos de Fransman er toch voor om wat langer bij de Rode Duivels te blijven, als T2. Dat Henry niet naar Bordeaux ging, was om "puur financiële redenen", klinkt het bij de nieuwe Amerikaanse investeerders van de Franse club. 

  Tijdens de laatste twee interlands van de Rode Duivels zat Thierry Henry weer gewoon op de bank bij de Rode Duivels. Er werd verwacht dat de Fransman de overstap zou maken naar het Franse Bordeaux, waar hij hoofdtrainer zou worden, maar dat ging op de valreep niet door. In een interview met de Franse sportkrant L'Equipe gaf Joseph DaGrosa, directeur van GACP, het fonds dat Bordeaux overnam, meer uitleg bij de situatie.

   

  "Of het nu gaat om een voetbalploeg of een verzekeringsmaatschappij, er is altijd een businessplan. Soms omvat dat moeilijke beslissingen nemen", legt DaGrosa uit. "We hoopten om een akkoord te vinden met Henry, maar soms kunnen redelijke mensen ook niet akkoord gaan. Dat is wat er gebeurd is."

   

  "Ik heb veel respect voor hem, hij was een inmens goede voetballer en hij had een interessant carrièreplan." Toch besliste de club om niet met Henry aan de slag te gaan. "Puur om financiële redenen", is DaGrosa duidelijk.

   

  "Thierry zal misschien een slechte indruk hebben van onze onderhandelingen. Maar op het einde van de bijeenkomsten hebben we duidelijk gemaakt dat we de onderhandelingen hebben stopgezet omwille van financiële redenen, andere factoren speelden hier geen rol in."

  We hoopten om een akkoord te vinden met Henry. Ik heb veel respect voor hem, hij was een immens goede voetballer en hij had een interessant carrièreplan.

  Joseph DaGrosa