• home
 • video
 • pas verschenen

  Gebroeders Yates speerpunten van Brits WK-team, geen Froome en Thomas

  Rodetruidrager Simon Yates vormt samen met broer Adam het Britse kopmanduo in Innsbruck.

  Rodetruidrager Simon Yates vormt samen met broer Adam het Britse kopmanduo in Innsbruck.

  Rodetruidrager Simon Yates en zijn tweelingbroer Adam zullen samen het kopmanschap dragen in de WK-wegrit in Innsbruck (Oostenrijk) die eind deze maand plaatsvindt. Opvallendste afwezigen in de selectie zijn Chris Froome en huidig Tour-winnaar Geraint Thomas.

  Het was al langer duidelijk dat Geraint Thomas en Chris Froome niet zouden deelnemen aan de WK-wegrit, want in de Ronde van Groot-Brittannië begin september bleek al dat het vet van de soep was bij de vaandeldragers van het Britse wielrennen. Het tweetal zou te vermoeid zijn voor een eventuele WK-deelname.

   

  De leegte die beide klimmers in de Britse selectie achterlaten is groot, al zijn de gebroeders Yates waardige vervangers als kopmannen op het WK in Innsbruck, dat op 30 september op een bergachtig parcours wordt gereden.

   

  "Gezien het uitdagende parcours van de koers, willen we dat iedere geselecteerde  renner zich 100 procent wil en kan dubbelplooien voor het team", verklaart  de Brits ploegleider Stephen Park de afwezigheid van Froome en Thomas.

   

  "Voor hen is het een zeer zwaar en ongelooflijk seizoen geweest, en het is begrijpelijk dat zij zich niet klaar voelen om op het WK te presteren." 

  De volledige selectie van Groot-Brittannië:

   

  • Hugh Carthy (EF Education First)
  • Tao Geoghegan Hart (Team Sky)
  • Peter Kennaugh (BORA-Hansgrohe)
  • James Knox (Quick Step-Floors)
  • Ian Stannard (Team Sky)
  • Connor Swift (Madison Genesis)
  • Adam Yates (Mitchelton-Scott)
  • Simon Yates (Mitchelton-Scott)