• home
 • video
 • pas verschenen

  FC Utrecht stelt Dick Advocaat aan als nieuwe coach

  De club hoopt onder Advocaat opnieuw uit te groeien tot een stabiele subtopper.

  Dick Advocaat blijft in de Eredivisie actief als coach. De Nederlander, die vorig seizoen degradeerde met Sparta, heeft nu een mondeling akkoord bereikt met FC Utrecht. 

  Utrecht staat momenteel op een elfde plaats in de Eredivisie met vijf punten. Vlak voor de interlandperiode nam de club afscheid van coach Jean-Paul de Jong. "De communicatie en chemie tussen de spelers en de technische staf was niet meer optimaal", klonk het toen.

   

  Met de ervaren Advocaat hoopt Utrecht weer uit te groeien tot een stabiele subtopper. Advocaat, intussen al 70 jaar, speelde zelf voor de club van 1983 tot 1984. Hij krijgt bij Utrecht Zeljko Petrovic als T2 aan zijn zijde.

   

  Advocaat begint bij Utrecht na zijn mislukte duobaan bij het Nederlandse nationale elftal en Sparta. Met die laatste club tuimelde hij vorig seizoen uit de Eredivisie, met Oranje kon Advocaat zich niet plaatsen voor het WK in Rusland.