• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-NBA'er brengt 100.000 dollar mee en knalt 95/100 driepunters

  Gilbert Arenas met zijn 100.000 dollar.

  Gilbert Arenas met zijn 100.000 dollar.

  Voormalig NBA-speler Gilbert Arenas heeft nog eens van zich doen spreken. De 36-jarige Arenas ging een uitdaging van ex-ploegmaat Nick Young niet uit de weg en toonde dat zijn vizier nog altijd op scherp staat.

  Gilbert Arenas en Nick Young waren ooit ploegmaats bij de Washington Wizards. Terwijl Young nog altijd in de NBA speelt en afgelopen seizoen zelfs kampioen werd met de Golden State Warriors, is de wispelturige Arenas al enkele jaren basketballer af.

   

  "Hij beweert dat hij nog 78 op 100 driepunters zou binnenknallen, maar hij is niet meer de Gilbert van vroeger. Eender waar, eender wanneer. Noem maar een bedrag", daagde Young Arenas uit in een filmpje.

  "Ik lig al 4 jaar in de zetel en verbreek bijna mijn record"

  Meer had Gilbert Arenas, geen onbesproken blad, niet nodig om uit zijn zetel te komen. De 3-voudige All Star strooide 100.000 dollar cash uit over het parket als inzet van de uitdaging en knalde vervolgens kurkdroog 95 op 100 driepunters binnen.

   

  "Ik heb bijna mijn record van 96 verbroken, terwijl ik al 4 jaar in de zetel lig Netflix te kijken", sprak Arenas. Op Instagram voegde hij er nog aan toe: "Nu zien jullie waarom ik er niet van hield om de bal te passen."

  Arenas: "Agent Zero" met getrokken wapen in kleedkamer

  Gilbert Arenas, bijgenaamd Agent Zero, vult naar eigen zeggen al enkele jaren zijn dagen met Netflix kijken, maar was ooit een van de opwindendste spelers in de NBA. De spelverdeler maakte in zijn carrière gemiddeld meer dan 20 punten per wedstrijd en werd ook 3 keer verkozen tot All Star.

   

  Het ging bergaf met zijn carrière sinds een incident in de kleedkamer bij Washington in 2009. Arenas en ploegmaat Javaris Crittenton zouden met getrokken wapens tegenover elkaar gestaan hebben in een ruzie over openstaande schulden.

   

  Arenas werd voor de rest van het seizoen geschorst en bakte er in het vervolg van zijn carrière niet al te veel meer van. Crittenton zit momenteel een 23-jarige celstraf uit. Hij schoot in 2011 iemand neer. Het slachtoffer overleed op de operatietafel.