• home
 • video
 • pas verschenen

  Dylan van Baarle mist de rest van het seizoen met een bekkenbreuk

  Dylan van Baarle na zijn val in de Vuelta.

  Dylan van Baarle na zijn val in de Vuelta.

  Dylan van Baarle moet noodgedwongen een punt zetten achter zijn seizoen. De renner van Team Sky heeft een breuk in zijn bekken overgehouden aan zijn valpartij in de Vuelta.

  Dylan van Baarle kwam vorige week op een bizarre manier ten val na de 12e etappe van de Vuelta. Na de finish stak een official plots de weg over, waardoor de Nederlander ten val kwam. Van Baarle reed een dag later wel nog de 13e rit, maar hield de Vuelta daarna voor bekeken.

   

  Uit onderzoek is intussen gebleken dat de Sky-renner bij die val een breuk heeft opgelopen in zijn bekken. Hij moet nu twee weken volledig rust houden om de blessure te laten genezen.

   

  "Dit is uiteraard niet hoe ik mijn seizoen wilde afsluiten", zegt Van Baarle, die op het komende WK de tijdrit zou rijden. "Ik probeer positief te blijven en kijk al vooruit. Ik richt mijn blik op volgend seizoen. Ik hoop dat ik snel pijn- en blessurevrij ben, zodat ik me kan klaarstomen voor volgend jaar."

   

  In de Nederlandse WK-selectie wordt Van Baarle nu vervangen door Jos van Emden. Hij zal de tijdrit voor zijn rekening nemen, net als Tom Dumoulin en Wilco Kelderman.