• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt rijdt in de bergtrui: "Zaterdag wordt belangrijkste dag"

  Thomas De Gendt in zijn bergtrui.

  Thomas De Gendt in zijn bergtrui.

  Thomas De Gendt heeft woensdag de bergtrui veroverd in de Vuelta. Of hij die ook mee naar huis mag nemen, weten we wellicht zaterdag.

  Na de 17e etappe telt Thomas De Gendt 10 punten meer dan de vorige eigenaar van de bergtrui, de Spanjaard Luis Angel Maté. "Mijn missie is geslaagd en daar ben ik heel tevreden mee", zegt de renner van Lotto-Soudal.

   

  "Nu komt het erop aan om zaterdag mijn voorsprong te verdedigen. Dat wordt de belangrijkste dag in de strijd om de bergtrui. Ik heb nu wat marge op mijn concurrenten en dat is sowieso beter dan op achterstand te staan."

   

  "Ik denk dat Mollema (op 14 punten) en King (op 18 punten) mijn gevaarlijkste concurrenten zijn. Maté staat wel 2e, maar is al enkele dagen ziek. Misschien kan hij de komende dagen wel wat herstellen, zodat hij zich zaterdag opnieuw in de debatten kan mengen. Het mooiste zou zijn als we alle 4 in de ontsnapping zietten zaterdag en telkens om de punten kunnen sprinten."