• home
 • video
 • pas verschenen

  "Evenepoel en Lambrecht wereldkampioen? Dan toch eerder Evenepoel"

  Remco Evenepoel.

  Pakt Evenepoel na de Europese titel ook de regenboogtrui?

  Bij de profs heeft België geenszins een favoriet in huis voor de wereldtitel in Innsbruck, maar bij de jeugdcategorieën wordt er wel resoluut op goud gemikt. José De Cauwer oordeelt over de WK-kansen van Remco Evenepoel bij de junioren en Bjorg Lambrecht bij de beloften. 

  "Bij de junioren misschien net iets meer kans"

  Remco Evenepoel (18) wordt volgend jaar prof bij Quick-Step Floors, maar mikt in Oostenrijk op de wereldtitel bij de junioren. Bjorg Lambrecht (21) was de voorbije weken aan de slag in de Ronde van Spanje, maar doet in Innsbruck een gooi naar de regenboogtrui bij de beloften.

   

  Zijn de ambities van dat duo realistisch? José De Cauwer: "Misschien hebben we bij de junioren nog een tikkeltje meer kans dan bij de beloften. In die laatste categorie zijn er vaak verrassingen op zo'n WK. Het is ook een categorie van 4 jaar, bij de junioren is dat 2 jaar. En daar stak Evenepoel er met kop en schouders bovenuit."

   

  "Als er een van de twee wereldkampioen kan worden, dan denk ik toch eerder aan Evenepoel. Maar ook Lambrecht heeft zeker kansen. Hij zal er de Colombianen, Italianen en goeie Denen tegenkomen. En nog renners die hem de laatste maanden zijn ontgaan. Lambrecht is zelf ook een heel jaar weg geweest uit die beloftecategorie en kan dus een verrassing zijn."

  "Kan Evenepoel met stresssituatie om?"

  Remco Evenepoel pakte de voorbije maanden uit met de ene onemanshow na de andere. Is zo'n scenario ook realistisch op het WK? "Ik hoop dat hij het kan doen. Als dat niet onmiddellijk gebeurt en hij geraakt niet weg, dan kan dat misschien een stresssituatie opleveren. Ik weet niet of hij daar echt goed mee omkan."

   

  Bij de jeugd hebben we dus wél kanshebbers. "Evenepoel is natuurlijk een buitenbeentje en bij de junioren loopt het fantastisch. Hij steekt er bovenuit, maar of dat blijft duren is een vraagteken zo groot als een huis."