• home
 • video
 • pas verschenen

  Witsel steekt Ceulemans voorbij en nadert kaap van 100 caps

  Axel Witsel speelt al meer dan 10 jaar bij de Rode Duivels.

  Axel Witsel is in de Nations League tegen IJsland aan zijn 97ste wedstrijd voor de Rode Duivels toe. Hij gaat zo Jan Ceulemans voorbij qua aantal gespeelde interlands. Alleen Jan Vertonghen doet met 109 caps beter.

  Witsel (29) maakte zijn debuut als international op 26 maart 2008 thuis tegen Marokko (1-4). Hij viel bij de rust in en maakte al na 5 minuten het enige Belgische doelpunt. Ruim tien jaar later werkt hij tegen IJsland zijn 97ste opdracht als Rode Duivel af.

   

  Jan Ceulemans, die zich lang recordinternational mocht noemen met 96 caps, ziet na Jan Vertonghen zo nog een landgenoot over zich springen. Na de troostfinale op het WK moest Witsel de tweede plek nog delen met Ceulemans.

   

  "Iemand als Jan Ceulemans voorbijgaan, is leuk", zegt Witsel. "Ik ben er niet echt mee bezig, maar 100 caps halen is wel altijd een doel geweest. Het record van Vertonghen sluit ik niet uit, maar we zijn ongeveer even oud, dus dat wordt moeilijk."

  Recordinternationals (IJsland inbegrepen):

  1. Jan Vertonghen - 109 caps
  2. Axel Witsel - 97 caps
  3. Jan Ceulemans - 96 caps
  4. Timmy Simons - 94 caps
  5. Eden Hazard - 94 caps