• home
 • video
 • pas verschenen

  Spelen Barcelona en Girona binnenkort competitieduel in Miami?

  Moeten Messi en co. binnenkort aan de slag in Miami?

  Girona, Barcelona en de Spaanse profliga hebben officieel goedkeuring gevraagd aan de Spaanse voetbalbond om hun onderlinge duel begin volgend jaar in de VS te mogen afwerken.

  Op de 21e speeldag moet Barcelona aan de bak op het veld van Girona, maar het zou weleens een heel verre verplaatsing kunnen worden. LaLiga, de organisator van de Primera Division, heeft plannen om de wedstrijd te laten doorgaan in het Hard Rock Stadium in Miami.

   

  Volgens de Spaanse profliga zijn  de eerste belangrijke stappen gezet, maar er is nog toestemming nodig van de Spaanse voetbalbond. LaLiga sloot vorige maand een 15-jarig contract met de multinational Relevent om de Spaanse competitie te promoten in Noord-Amerika. 

   

  De supporters van Girona, die een thuiswedstrijd dreigen te missen, zouden worden gecompenseerd. Barcelona stelde zelfs al voor om 1.500 fans gratis naar Miami te laten overvliegen. 

   

  De Spaanse spelersvakbond AFE, die eerst dreigde met een staking als er Primera Division-wedstrijden in de VS zouden doorgaan, lijkt ook minder dreigende taal te spreken na een ontmoeting met ligavoorzitter Javier Tebas.