• home
 • video
 • pas verschenen

  Roekeloze Moto2-rijder Fenati zet carrière stop na remincident: "Niemand geeft om mij"

  Romano Fenati beroerde de rem van een concurrent bij de GP van San Marino.

  De Italiaanse motorrijder die het voorbije weekend in de GP van San Marino aan de rem trok van een concurrent, houdt het voor bekeken. Romano Fenati (22) is tot de conclusie gekomen dat hij beter stopt: "Er is toch niemand bekommerd om mij."

  Het was ongezien, de actie van de 22-jarige Fenati in volle wedstrijd: hij kwam op een recht stuk naast zijn landgenoot Stefano Manzi rijden en duwde de remhendel van diens motor even in. Daardoor raakte Manzi uit balans, maar hij bleef wel overeind.

   

  De gevolgen van zijn levensgevaarlijke ingreep waren drastisch: geschorst door de Internationale Motorsportfederatie (FIM), ontslagen door zijn team Marinelli Snipers en niet meer welkom bij MV Agusta, de ploeg waar hij volgend jaar zou rijden.

   

  "Ik denk dat het voorbij is", stelt Fenati in de Italiaanse krant La Repubblica. "Ik ging altijd de baan op om te winnen. Om Romano Fenati te zijn. Maar ik realiseer me dat niemand om me geeft, dat niemand bekommerd is om de pijn die ik momenteel heb. Het is dus beter om een punt achter mijn carrière te zetten."

  "Manzi had me ook kunnen doden"

  Volgens Fenati, die naar eigen zeggen heel impulsief is, waren er eerder in de race al enkele incidenten met Manzi: "Hij viel me 3 keer aan en had me ook kunnen doden. Het laatste incident gebeurde 500 meter voor mijn reactie. Ik dacht hetzelfde te doen, ik wou hem tonen dat ik even gemeen kan zijn. Maar ik zweer je, ik was nooit van plan om hem een letsel toe te brengen."

  Fenati won 10 GP's in Moto3

  Gisteren verontschuldigde Fenati zich al, maar zijn MotoGP-droom moet hij dus opbergen. Vorig jaar eindigde hij 2e in het Moto3-kampioenschap, wat hem een promotie naar de Moto2 opleverde. Hij won 10 GP's in de Moto3, in de Moto2 liet de Italiaan nog maar weinig zien. Het was trouwens niet de eerste keer dat Fenati beticht werd van roekeloos gedrag.

  Bekijk hier nog eens het incident: