Ga naar de inhoud

meest recent

Sam Deroo: "Groepsgevoel bij Red Dragons is nu veel hechter"

 di 11 september 2018 16:08
De Red Dragons zijn klaar voor het WK.

Woensdag spelen de Red Dragons hun eerste wedstrijd op het WK volleybal 2018 in Bulgarije en Italië. Argentinië is de eerste tegenstander van de Belgische volleybalmannen. "Je droomt van de Final 4, maar we zullen boven onszelf moeten uitstijgen." 

Sam Deroo: "Groepsgevoel is nu veel hechter en positiever"

"Met onze groep zitten we nu op de leeftijd dat we kunnen en moeten presteren", zegt kapitein Sam Deroo. "Dat voel je ook in de groep. De openingswedstrijd tegen Argentinië is van groot belang en zal een waardemeter zijn voor ons niveau."

 

Na een lange voorbereiding snakt Deroo naar de start van het WK. "We hebben in veel spelonderdelen vooruitgang geboekt de laatste weken. Hopelijk kunnen we onze piek bereiken op het WK."

 

Sinds het succesvolle EK vorig jaar waar België als vierde eindigde, werd bondscoach Vital Heynen vervangen door de Italiaanse topcoach Andrea Anastasi. "Ik denk dat hij de juiste persoon is voor deze groep: veeleisend op het veld en flexibel ernaast."

 

"Ook al zat het vertrouwen in de groep niet helemaal goed tijdens het EK vorig jaar, toch hebben we toen ons beste resultaat neergezet. Ik heb nu het gevoel dat het groepsgevoel veel hechter en positiever is. Dat kan ons helpen op de sleutelmomenten."

Rousseaux: "We zullen boven onszelf moeten uitstijgen"

Tomas Rousseaux is ook een van de sterkhouders van de Red Dragons. "We mogen niet vergeten dat het voor veel spelers, ook ik, het eerste WK is. Ons resultaat zal een beetje afhangen van in welke flow we kunnen geraken. We hebben in het verleden al van veel toplanden gewonnen. We weten dat het mogelijk is, maar we zullen boven onszelf moeten uitstijgen."

 

Wanneer zal het WK geslaagd zijn voor de Red Dragons? "Meestal spreken we vooraf met de groep af wat onze doelstelling is en dat zullen we nu ook doen. Ik heb natuurlijk al gedroomd van de Final 4 in Turijn, maar die weg is nog heel lang. Ik wil alvast zo lang mogelijk in Italië blijven."

Bondscoach Anastasi: "Moeilijk WK door het systeem"

"Als ik eerlijk ben, dan kan ik niet anders zeggen dan dat ik tevreden ben over de voorbereiding. Die was heel lang, maar we zijn klaar voor het WK", zegt Andrea Anastasi, die met de Red Dragons in zijn Italië gaat spelen in de eerste ronde.

 

Anastasi is al de hele zomer aan de slag met de Red Dragons. "Ik weet nu hoe ik de spelers kan helpen en dat is uiteindelijk mijn job. Elke speler is anders en moet je anders aanpakken. Enkel zo kan ik de juiste oplossing vinden voor de ploeg."

 

"Het WK is heel moeilijk door het toernooisysteem. Als je iets wil bereiken, dan moet je vanaf de eerste wedstrijd winnen. We hebben een moeilijke groep, maar we willen op het WK beter doen dan onze plaats op de wereldranglijst."

U kunt alle wedstrijden van de Red Dragons op het WK bekijken op Sporza of met livestream op sporza.be.