• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanderbiest komt goed weg, vechtersbaas Union moet 7 weken brommen

  Het gezicht van Fred Vanderbiest vertoonde nog sporen van een knokpartij.

  0 / 0

  Het bondsparket heeft Union-assistent Abder Ramdane een schorsing van 10 speeldagen opgelegd, waarvan 3 met uitstel voor zijn slag aan Fred Vanderbiest. De assistent van KV Mechelen, die door Union beschuldigd werd van racisme, komt ervanaf met 3 weken schorsing.

  Ramdane riskeert zware straf, Vanderbiest milde straf

  Na twee rode kaarten in de wedstrijd tussen Union en KV Mechelen gingen ook langs de zijlijn de poppetjes aan het dansen. Assistent Abder Ramdane (Union) deelde in de catacomben een slag uit aan Fred Vanderbiest (KV Mechelen), die moest worden afgevoerd en zeven hechtingen kreeg.

   

  Ramdane had dan wel een slag uitgedeeld, maar volgens Union had Vanderbiest hem "herhaaldelijk en onaanvaardbaar racistisch beledigd" in het Frans ("sale bougnoule" of vuile Noord-Afrikaan). De Pro League wachtte het scheidsrechtersverslag niet af en legde Union en KV Mechelen elk een boete op van 5.000 euro.

   

  Het bondsparket van de Belgische voetbalbond (KBVB) heeft zich nu over de zaak gebogen. In het scheidsrechtersverslag is er wel sprake van een scheldpartij, maar niet van racistische uitspraken. Al geeft de ref wel toe dat hij op 7 meter afstand stond en er veel lawaai was.

   

  Het bondsparket heeft Ramdane nu 10 weken schorsing opgelegd, waarvan 3 met uitstel, en een boete van 4.250 euro. Aangezien er geen bewijzen zijn van racisme, moet Vanderbiest 3 weken langs de kant blijven voor zijn gedrag op het veld. Hij krijgt ook een boete van 1.500 euro. Er volgt eventueel nog een burgerrechtzaak voor slagen en verwondingen.

  Ook de betrokken spelers worden geschorst: