• home
 • video
 • pas verschenen

  Francisco Ventoso (36) wordt wegkapitein bij opvolger BMC: "In steun van Greg"

  " "

  BMC-manager Ochowicz: "Er zijn niet veel renners in het peloton met de ervaring van Francisco."

  CCC, de doorstart van de BMC-ploeg van Greg Van Avermaet, heeft Francisco Ventoso een contractverlenging gegeven. De 36-jarige Spanjaard zal de rol van wegkapitein vervullen, iets wat hij ook al bij BMC deed.

  CCC is de Poolse procontinentale ploeg die de WorldTour-licentie van het Amerikaanse BMC volgend jaar overneemt. Greg Van Avermaet blijft ook bij het team en wordt dé kopman.

   

  Algemeen manager Jim Ochowicz legt de keuze voor Ventoso uit: "Er zijn niet veel renners in het peloton met de ervaring van Francisco. In zijn 2 jaar bij BMC heeft hij getoond dat hij een uitstekende wegkapitein is en ook een heel goeie mentor voor de jonge renners."

   

  Ventoso zelf tekende graag bij: "Ik ben hier gelukkig. Ik maakte deel uit van het team dat het in de voorjaarsklassiekers van 2017 zo goed deed." De Spanjaard doelt op Van Avermaets zeges in de Omloop, E3, Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix. Zijn kopman werd toen ook 2e in de Strade Bianche en in de Ronde van Vlaanderen.

   

  "Hoewel het moeilijk is om die successen te herhalen, is dat toch de ambitie. Ik wil opnieuw in steun van Greg en het team rijden in de beste koersen van het seizoen."

   

  Ventoso, die ritzeges in de Giro (2011 en 2012) en de Vuelta (2006) op zijn palmares telt, net als Parijs-Brussel (2010), zat voor BMC 6 jaar bij Movistar.

  Tweet van BMC: