• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Frustrerend als je je sprint moet onderbreken"

  Van Avermaet (l): "Ik zeg niet dat ik sowieso had gewonnen."

  Greg Van Avermaet proefde weer de zure smaak van een ereplaats in de GP de Montréal. De Belg van BMC was niet te spreken over een manoeuvre van winnaar Michael Matthews in de sprint. "Het is ontgoochelend."

  Greg Van Avermaet zat in het wiel van Sonny Colbrelli in de laatste rechte lijn van de GP de Montréal. "Alles liep op wieltjes tot de laatste 100 meter. Ik moest mijn sprint onderbreken, omdat Matthews van de rechterkant kwam om de slipstream van Colbrelli te nemen, maar daar zat ik ook."

   

  "Ik zeg niet dat ik zeker gewonnen zou hebben, maar misschien was de tweede plaats of de zege wel mogelijk", zegt Van Avermaet. "Colbrelli was van ver aangegaan en met de tegenwind was het zeker mogelijk om hem nog in te halen. Ik kan een lange sprint aan."

   

  "De ploeg heeft het heel goed gedaan om de wedstrijd te controleren en mij goed af te zetten voor de sprint. Dan is het heel frustrerend om de hele race te wachten op de sprint en je dan niet alles kunt geven."

  "Ik heb nog wat werk om klaar te zijn voor het WK"

  Na het Canadese tweeluik richt Van Avermaet zijn pijlen op het WK in Innsbruck eind september. Op het loodzware parcours hoopt de olympische kampioen een rol te spelen.

   

  "Ik heb nog wat werk om helemaal klaar te zijn voor het WK, want het parcours is iets helemaal anders dan deze wedstrijden. Ik had me de laatste weken geconcentreerd op Québec en Montréal, maar vanaf morgen begin ik aan het WK te denken."