• home
 • video
 • pas verschenen

  Luis Enrique: "Ik was fout om Aspas niet op te roepen"

  Iago Aspas heeft indruk gemaakt op bondscoach Luis Enrique.

  Iago Aspas heeft indruk gemaakt op bondscoach Luis Enrique.

  Iago Aspas was zaterdag een van de uitblinkers bij Spanje in de 1-2-overwinning bij Engeland. Nochtans zat de spits van Celta Vigo aanvankelijk niet in de selectie. "Een vergissing", geeft bondscoach Luis Enrique toe.

  Voor Luis Enrique was de Nations League-match in en tegen Engeland zijn eerste opdracht als bondscoach. In zijn eerste selectie had hij geen plaats voor Iago Aspas, maar de spits werd toch nog opgeroepen nadat Diego Costa om persoonlijke redenen afgehaakt had. Aspas bedankte met een ijzersterke prestatie in de 1-2-zege tegen de Engelsen.

   

  "Ik was fout om hem niet op te roepen", bekent Luis Enrique nu. "Soms heb je een idee over wat je mag verwachten van een speler en laat hij op training zien dat je je vergist hebt. Hij trainde goed en speelde een sterke wedstrijd. Ik sta open voor verandering. De ploeg komt op de eerste plaats."