• home
 • video
 • pas verschenen

  Opwinding op eerste thuismatch van Lyra-Lierse: "De stad is een beetje verdeeld"

  De verkoop van de gecombineerde merchandising draait op volle toeren

  Opwindende tijden in Lier dezer dagen. Terwijl Lierse Kempenzonen op zoek ging naar een eerste zege van het seizoen in Eerste Amateur, telden ze op Lyra met plezier het aantal nieuwe fans voor de eerste thuismatch van Lyra-Lierse.

  Lyra-Lierse nam het zondag in 3e Amateur op tegen Tienen. Al snel werd duidelijk dat de weg naar een mogelijke titel nog lang is. Lyra-Lierse ging met 0-3 de boot in. 

   

  "Je kan niet verwachten dat je meteen kampioen speelt.", zegt een nuchtere Eric Van Meir.  "Dit verhaal heeft tijd nodig om te groeien. Je moet gewoon proberen om zo hoog mogelijk te eindigen. Het feit dat er thuis zo veel volk is, dat betekent veel en is een goede basis voor de rest van het seizoen."

  "Leuker om voor 1.500 fans te spelen dan voor 150"

  Dat bevestigen ook de fans van het vroegere Lyra. Bij supporter Andre Van Nueten is het aanvankelijke voorbehoud helemaal gaan liggen: "Wij zijn heel blij. Het is leuker om voor 1.500 man te spelen dan voor 150 man."

   

  "In het begin was het natuurlijk turbulent en moesten we hieraan wennen. Maar uiteindelijk werkt het wel. Een kleine club die zich moet behelpen in Berlaar en daar geen jeugdterreinen heeft, krijgt de kans om samen te gaan met het failliete Lierse."

   

  "Het toffe aan het verhaal is dat de Lierse-fans dankbaar zijn voor de kans die ze kregen. De bezieling is er."

  "De stad is een beetje verdeeld"

  Ook Eric Van Meir is voor de volle 100% supporter van Lyra-Lierse: "Het is een nieuwe club, maar wel met een enorme dosis traditie na de versmelting van traditieclubs Lyra en Lierse. "

   

  "We hebben nu vooral het gevoel dat we ons gaan amuseren. De fusie is een geslaagd huwelijk. Dat was het al toen de fans van Lierse en de mensen van Lyra elkaar gevonden hebben. Intussen is het alleen maar beter geworden."

   

  "Vervelend is wel dat er nu ook Lierse-Kempenzonen is, maar dat is niet meteen onze fout. We moeten gewoon kijken wie het verste komt. De stad is een beetje verdeeld. Maar het is beter om 2 keuzes te hebben dan helemaal geen."

   

  Dat bevestigt ook supporter Andre: "We zijn ook blij voor de buren van Lierse Kempenzonen op het Lisp. We maken er allemaal het beste van."