De Bruyne, Hazard, Courtois en Lukaku genomineerd voor Wereldelftal FIFA

  Deze 4 Belgen maken kans op een plaats in het Wereldelftal.

  De Wereldvoetbalbond FIFA heeft 55 kanshebbers genomineerd om te blinken in het Wereldelftal van afgelopen seizoen. Vier Rode Duivels komen in aanmerking: Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois, Eden Hazard en Romelu Lukaku.

  Elk jaar mogen 25.000 spelers uit 65 landen stemmen op een doelman, vier verdedigers, drie middenvelders en drie aanvallers om het FIFA Wereldelftal samen te stellen. Zo kwam men vorig jaar op Buffon - Alves, Ramos, Bonucci, Marcelo - Modric, Kroos, Iniesta - Neymar, Messi, Ronaldo.

   

  Nog nooit kreeg een Belg de eer om in het elftal te pronken, maar nu maken vier Rode Duivels opnieuw een kans. Courtois, De Bruyne, Hazard en Lukaku staan op de lijst van 55 genomineerden. 

   

  Het uitverkoren elftal wordt bekendgemaakt tijdens de ceremonie van The Best FIFA Football Awards op maandag 24 september in Londen. Dan worden ook de prijzen uitgereikt voor onder meer Speler, Coach, en Doelpunt van het Jaar.

   

  Cristiano Ronaldo, Mo Salah en Luka Modric strijden voor de trofee van Speler van het Jaar. Thibaut Courtois staat op de shortlist voor Doelman van het Jaar.

  Genomineerden Wereldelftal:

  • Doelmannen: Gianluigi Buffon (PSG/Juventus), Thibaut Courtois (Real Madrid/Chelsea), David De Gea (Manchester United), Keylor Navas (Real Madrid), Marc-André ter Stegen (FC Barcelona)
  • Verdedigers: Jordi Alba (FC Barcelona), Daniel Carvajal (Real Madrid), Giorgio Chiellini (Juventus), Dani Alves (PSG), Diego Godin (Atletico Madrid), Mats Hummels (Bayern München), Joshua Kimmich (Bayern München), Dejan Lovren (Liverpool), Marcelo (Real Madrid), Yerry Mina (Everton/FC Barcelona), Benjamin Pavard (Stuttgart), Gerard Pique (FC Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Thiago Silva (PSG), Kieran Trippier (Tottenham), Samuel Umtiti (FC Barcelona), Virgil van Dijk (Liverpool), Raphael Varane (Real Madrid), Sime Vrsaljko (Internazionale/Atletico Madrid), Kyle Walker (Manchester City FC)
  • Middenvelders: Sergio Busquets (FC Barcelona), Casemiro (Real Madrid), Philippe Coutinho (FC Barcelona), Kevin De Bruyne (Manchester City), Eden Hazard (Chelsea), Andres Iniesta (Vissel Kobe/FC Barcelona), Isco (Real Madrid), N'Golo Kante (Chelsea), Nemanja Matic (Manchester United), Luka Modric (Real Madrid), Paul Pogba (Manchester United), Ivan Rakitic (FC Barcelona), David Silva (Manchester City), Arturo Vidal (FC Barcelona/FC Bayern München)
  • Aanvallers: Karim Benzema (Real Madrid), Edinson Cavani (PSG), Cristiano Ronaldo (Juventus/Real Madrid), Paulo Dybala (Juventus), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Harry Kane (Tottenham), Robert Lewandowski (Bayern München), Romelu Lukaku (Manchester United), Mario Mandzukic (Juventus), Sadio Mané (Liverpool), Kylian Mbappé (PSG), Lionel Messi (FC Barcelona), Neymar (PSG), Mohamed Salah (Liverpool), Luis Suarez (FC Barcelona)

  Tweet: