• home
 • video
 • pas verschenen

  Brecel gaat er meteen uit op Shanghai Masters snooker

  " "

  Luca Brecel is de nummer 12 van de wereld.

  Luca Brecel heeft zijn goeie WK in de korte snookervorm niet kunnen doorzetten in Shanghai Masters. Onze landgenoot, nummer 12 van de wereld, verloor van de Chinees Zhou Yuelong, nummer 32, met 6-4.

  Vorige week in Bangkok bereikte Brecel nog de halve finale in het WK met 6 rode ballen (in plaats van de gebruikelijke 15). In de eerste ronde in Shanghai begon Brecel nog goed: hij kwam 3-1 voor met onder meer een 138-clearance.

   

  In het vijfde en zesde spelletje liet hij het frame uit zijn handen glippen, waarna Yuelong de bovenhand nam. Brecel liep vanaf toen achter de feiten aan: hij kon nog gelijkmaken tot 4-4, maar daarna trok de 20-jarige thuisspeler het laken vlot naar zich toe.