• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgen incasseren "beachvolleybalpunt van het jaar" en applaudisseren

  Alex Horst in actie op het beachvolleybaltoernooi in Utrecht.

  Alex Horst scoort met een geweldige omhaal à la Ronaldo.

  Zaterdag stond in Antwerpen een manche van het King of the Court-beachvolleybaltoernooi op het menu. De Belgische toppers Dries Koekelkoren en Tom Van Walle namen het op tegen de Oostenrijkers Alex Horst en Clemens Doppler en daarbij sloeg Horst iedereen met verstomming.

   

  Zwaar in de problemen pakte Horst uit met een sublieme actie. "What just happened?!?!", vroeg zijn teammaat zich af. Koekelkoren en Van Walle keken bewonderend toe en maakten er "het punt van het jaar" van.

   

  Horst zelf bleef er relatief bescheiden bij en was niet aan zijn proefstuk toe. Daags tevoren deed hij het ook in Utrecht: "Maar nu scoorde ik. Play of the day, week, month,..." De vergelijkingen met voetbalvedette Cristiano Ronaldo kwamen uit de lucht vallen.

  Oordeel zelf:

  Een dag eerder in Utrecht...