• home
 • video
 • pas verschenen

  Ambitieuze Wesley: "Ooit wil ik opgeroepen worden voor Brazilië"

  Wesley snijdt in Sportweekend diverse zaken aan.

  Sportweekend sprak het voorbije weekend met Club Brugge-spits Wesley Moraes. Hij had het onder meer over zijn droom om ooit voor de Seleçao uit te komen en over zijn gezin dat nog steeds in Brazilië woont.

  Wesley kwam voor het eerst naar Europa in juli 2015, toen het Slovaakse Trencin de spits wegplukte bij Itabuna. Een half jaar later volgde de overgang naar Club Brugge. 

   

  "In het begin was wel wat moeilijk voor mij om aan te passen, zeker wat het weer en het eten betreft. Maar nu ben ik goed aangepast", zegt Wesley. 

   

  Na een goed seizoen bij blauw-zwart flirtte Wesley met een transfer, maar uiteindelijk verlengde de spits vorige week zijn contract. "Ik ben heel gelukkig om hier in Brugge te spelen. Ik ben nog jong en wil hier verder gaan."

  "Extra gemotiveerd tegen Atletico Madrid"

  Wesley en Club Brugge gaan dit seizoen opnieuw vol voor de titel, maar ook in de Champions League wil de Braziliaan zich tonen. Vooral de duels met Atletico Madrid zijn stevig aangekruist in zijn agenda. 


  "Ik wil graag scoren tegen Atletico, want op mijn 18de was ik er nog stagiair", laat de spits weten. "Tegen hen spelen, geeft mij extra motivatie."

  Dromen van Seleçao

  Wesley hoopt dat zijn harde werk hem ooit een selectie voor de nationale ploeg zal opleveren. "Dat is al mijn droom van kinds af aan."


  Met al die ambities hoopt Wesley om steeds beter voor zijn gezin te kunnen zorgen. Ook al is de spits nog maar 21 jaar, Wesley heeft met een dochter van vijf en een zoon van zes al twee kinderen. 


  "Mijn gezin is in Brazilië blijven wonen. Zij zijn niet hier omdat de taal te moeilijk is. Ze kunnen beter in Brazilië naar school gaan." 

  Bekijk hier het interview van Wesley in Sportweekend: